Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalety i wady Windows 10

XxzioloxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, i przepraszam bo naprawdę nie wiem gdzie ten temat zacząć tak to bym prosił o przenoszenie tematu dziękuje.

Wracając od 2 miesięcy mogę pobrać darmowy Windows 10 i mam ważne pytanie jakie trzeba mieć minimalne parametry na komputer,

czyli ram,procesor,gb ram itp. Piszę niby mi że waży ten Windows 2,6gb ale czy to prawda że jak pobiorę czy nie będę musiał jeszcze pobierać czy coś.

Jak niby waży te 2,6gb +/- to po instalacji wszystkie pliki,programy,gry i najważniejsze na moim komputerze Adobe i steam nie zostaną usunięte z komputera gdy będzie ten cały Windows pobrany.

Czy opłaca zmieniać z 7 na 10 jakie są zalety i wady czy istnieją jakieś duże blendy w tym nowym systemie i czy najważniej czy

League of legends i Cs:go będą działać na win 10  ?

Proszę o szczerą i fachową odpowiedz z góry dziękuje .

Opublikowano

Było już tyle tematów :v Poczekaj na aktualizację. Podaj parametry komputera.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Było już tyle tematów :v Poczekaj na aktualizację. Podaj parametry komputera.

Procesor " Pentium® Dual-Core CPU E5400 @2,70GHz

Ram 3,00GB

Typ systemu 64bit

Win 7 

@Edik

Ale czy wszystkie pliki które posiadam zostaną automatycznie przy instalacji win 10 zostaną usunięte ? 

Opublikowano

Ja na twoim miejscu zostałbym na Win7.

Windows 10 może ładnie wygląda ale szpieguje użytkowników gdzie tylko może i aktualizacje pobiera sam bez twojej zgody.

Moim zdaniem nie jest to dobry system.

I do tego jeśli masz pirackie gry to możliwe, że sam ci je usunie albo zostaniesz ukarany drogą prawną ponieważ microsoft ma wgląd w twój każdy plik.

A co do aktualizacji to myślę, że nie powinno ci usunąć danych z komputera.

Opublikowano

Ja na twoim miejscu zostałbym przy 7 ponieważ, Windows 10 szpieguje użytkowników.

Pirackie gry mnożę ci usunąć ale nie jestem pewny ale mogą się również przyczepić.

A co do wyglądu można pobrać.

Widziałem na yt.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

@qiuas @Wefaj

Bzdury - owszem M$ zbiera dane użytkownika, ale nie w jakimś demonicznym celu, lecz w celu personalizacji i synchronizacji. No i może Was zaskoczę, ale jak komuś to przeszkadza, to może to wszystko wyłączyć.

Domyślnie zbiera wiecej danych niż 7 czy 8 bo i jest bardziej zaawansowany.

Jedyna różnica, która sprawia, że narasta tyle mitów jest taka, że w win 10 wszystkie opcje synchronizacji są domyślnie włączone. Stad cały płacz dzieciaków, które nie wiedzą co z tym fantem zrobić.

Zróbcie światu przysługę i przerzućcie się na Linuksa ;)

Ciekawostka:

Jeśli macie antywirusa to on także nieustannie przesyła różne dane - szok. To samo wiele aplikacji. NWO, spisek, Żydzi...

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@qiuas @Wefaj

Bzdury - owszem M$ zbiera dane użytkownika, ale nie w jakimś demonicznym celu, lecz w celu personalizacji i synchronizacji. No i może Was zaskoczę, ale jak komuś to przeszkadza, to może to wszystko wyłączyć.

Domyślnie zbiera wiecej danych niż 7 czy 8 bo i jest bardziej zaawansowany.

Jedyna różnica, która sprawia, że narasta tyle mitów jest taka, że w win 10 wszystkie opcje synchronizacji są domyślnie włączone. Stad cały płacz dzieciaków, które nie wiedzą co z tym fantem zrobić.

Zróbcie światu przysługę i przerzućcie się na Linuksa ;)

Ciekawostka:

Jeśli macie antywirusa to on także nieustannie przesyła różne dane - szok. To samo wiele aplikacji. NWO, spisek, Żydzi...

Sam fakt zbierania informacji jest zły, a uwierz, że nie wszystko pod personalizacje czy synchronizacje

No da się wyłączyć, ale trzeba grzebać w rejestrze, host czy firewallu (a windowsowego wylaczc i pobrac cos z zewnątrz)

Sądzisz jak wyłączę cortane czy inne duperele dotyczace personalizacji to ms konczy ze szpiegowaniem? Jak tak to sprawdz telemetrie. To, ze 10 czy 8 lub 7 wysyla informacje to fakt, najgorsze jest to ze nikt nie we w jakim celu, a na pewno nie jedynie do personalizacji czy ulatwienia wyszukiwania

10 zbytnio nie ma zalet, to dalej system beta, niewykonczony, wiele updatetow minie zanim system bedzie wygladac jak powinien. Nie ma zadnego powodu by opuszczac 7/8.1/dos 3.11 :makka:

­

Opublikowano

Jezu ludzie ja mam oryginalnego win 10 i szpiegowania można wyłączyć tak trudno poszukać w Google win 10 spy destroy i można wyłączyć update w systemie wiec nie pier... Ze się nie da wszystko się da tylko trzeba użyć głowy.

Opublikowano

ja mam win 10 i jestem zadowolony, ma to czego brakowalo w poprzednich wersjach + ładnie wygląda + gry lepiej chodzą (sprawdzane na battlefield 3)

beznazwyzb.png

Ninja Defuse to mój nowy nick.

Zbieram plusy.

Chętnie pomagam w różnych grach, aktualnie gram w

play4free Battlefield

play4free Need For Speed World

Opublikowano

ja mam win 10 i jestem zadowolony, ma to czego brakowalo w poprzednich wersjach + ładnie wygląda + gry lepiej chodzą (sprawdzane na battlefield 3)

Żeby BF3 był wyznacznikiem wydajności, heh.

Odpal FC3/4 ew. Crysisa 3 na ULTRA. i w tedy można mówić o wydajności.

W10 to imo porażka, dopóki nie powychodzą cracki do podstawowych programów (czyt. VS+MSoffice) nie ma sensu się przesiadać.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...